En filmreplikk

Når jeg må stå i situasjoner og følelser jeg egentlig ikke orker å stå i, fordi det gjør så vondt, da tyr jeg, som sikkert mange, til andre sine ord. Det kan være ord noen har sagt eller skrevet til meg, det kan være ord skrevet i en klassiker eller på insta. Denne gangen er det ord som utgjør en filmreplikk fra Love Actually. De siste par månedene har jeg forsøkt å forberede meg til en avslutning. Ikke en avslutning hvor noen dør, men like fullt en avslutning hvor noen som betyr svært mye for meg, ganske plutselig forsvinner fra livet mitt. Inni meg går en liten, ensom og skremt unge helt i oppløsning av sorg og sensurert sinne, av opplevelsen av maktesløshet, av forventingen om uutholdelig savn. Som om det ikke kan gå og likevel må gå. Så en filmreplikk, faktisk, til hjelp? Det handler nok om flere ting. «A totally shit time». Det er veldig presist, rett og slett. Mindre nedtrykkende enn «trist og leit» er det òg, og ikke ord som en skremt unge ville brukt. «It was always going to be a totally shit time.» Uka som snart er over, som har vært, som kommer. Kanskje det handler om å sette ord på det som akkurat nå er virkeligheten, tråkke uti den og ta imot det som er, om å si til meg selv at «dette kunne ikke bli annet enn vondt, nå er det her, det er sånn det må være.» Å gjøre det er å velge å se situasjonen utenfra, å løfte meg selv litt ut av den, som igjen gir meg nok distanse til følelsene til å kjenne på, om enn i korte glimt, at jeg tross alt har meg selv. Det er mer i meg enn det som blir overveldet og jeg kan tåle det, romme det. Så jeg repeterer setningen sånn hvert tiende minutt og er like lei meg men litt mindre redd for å være lei meg og det er om ikke helt nok kanskje så bedreenningenting. Nok-ish. Jeg står i det og er glad for det og jeg er lei meg og kommer til å bli enda mer lei meg og det går jo bra, det her.

Screenshot_20191215-214536966_1_1.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s