Bomull

Egentlig har jeg veldig mye fornuftig på hjertet i dag, men hodet henger ikke helt med. Bomull big time. Det har vært noen innholdsrike døgn, og med blant annet litt mer alkohol enn hva jeg vanligvis får i meg og mindre søvn enn hva jeg er vant med for tiden. Så nå sitter jeg her litt sånn zombie-style. Prøvde å følge med på kvinnenes bronsjefinale i curling samtidig som jeg skrev, men måtte pause sendingen stadig vekk for å klare å tenke. Én ting av gangen-dag i dag.

Har vært fint, da. Torsdag morgen gjorde jeg TV-debuten min, på God morgen Norge. Har skjønt av tilbakemeldingene jeg har fått at mange av dere har sett det, og skikkelig, skikkelig koselig med så fin respons og gode ord. TAKK. Har ikke tittet på selv enda, må mote meg litt opp til det. Og jeg husker knapt hva jeg sa. Men tror det gikk greit? Hadde det i alle fall greit. Gikk der og ventet på at angeren og gruingen skulle sette inn, forgjeves. Er mange mange ganger mer stressa før foredrag, selv om det jo blir sett av færre folk. Men så føltes det jo også bare som en koselig prat oss tre i mellom; psykiater Anne Kristine Bergem og programleder Peter Moi var godt selskap. «Hvor er kameraene?» spurte jeg før vi gikk på og Peter bare «De er overalt og får med seg alt, ikke tenk på det», nei nei, sitter her med kaffekoppen min og snakker litt om selvskading da, heh. Null stress. Ni minutter har aldri gått så fort, heller, skulle jo gjerne sagt så mye om så mye. Men herregud, så glad for muligheten, og digger at GMN gir rom for denne type tematikk. Og så var det ganske digg å bli sminka og sånn, jeg får ikke meg selv til å se ut som det her, liksom.

IMG_4997

Noen har spurt om man kan se reprise/klippet uten sumo-abonnement, og ja, det ligger her, for de som måtte lure.

For et halvt år siden hadde jeg antakelig ikke sagt ja til å stille; for et år siden hadde jeg garantert sagt nei. Ikke fordi det var vanskeligere for meg da å snakke om selvskading enn hva det er nå, men av andre årsaker. Disse «andre årsakene» er blant temaene jeg har på hjertet og skal skrive et eget innlegg om. Trenger å være litt klarere i hodet da, bare.

Torsdag kveld traff jeg en venninne jeg ikke har sett på mange år. Planen var å ta én øl og se film på Cinema Neuf. Vi tok én øl og så film på Cinema Neuf. Og deretter tok vi mange flere øl. For å si det sånn. Men for en bra kveld, hadde det sjukt kos. (Akkurat filmen, Lukket avdeling, bidro ikke med så mye, da. Bortsett fra at det i seg selv er gøy å se gamle filmer, var den kjedelig og tom. Ikke innafor i det hele tatt å kalle den «den norske versjonen av Gjøkeredet», spør du oss.)

IMG_4990

I går feira jeg litt bursdag. Var ganske redusert gjennom dagen etter all kosen kvelden før, så da folk kom klokka seks, lå jeg vel en time etter planen og var relativt stressa. Baker ikke kake eller lager mat til flere enn meg selv sånn fryktelig ofte heller, kan vi si. Men altså, tror både enchiladas vegetarstil og brownies med vaniljekrem og sjokolademousse ble bortimot som det skulle være. Bortimot spist opp, i alle fall. Og så har jeg jo så fine venner. Herregud. Knapt noen som kjenner hverandre, men det skulle man ikke tro. (Fem sykepleiere og en sosionom, da, kan det ha noe med saken å gjøre?) Det (også) blir en bra ting med å flytte (igjen) – får mye større plass og bor mer sentralt og kan samle folk oftere og enklere. Blir nok orden på kokkeleringen da. Og, apropos fine venner, de kjenner meg og vet hva jeg ønsker meg – alle hadde med kaffe. HAHA. Digg. Fikk til og med kaffekvern, sånn elektrisk. Så, om noen har lyst til å komme til Røa og drikke kaffe (eller ikke, også) og henge og skravle – velkommen (virkelig).

IMG_4989

Egentlig var planen en tur til Dublin nå de neste dagene. Men, plutselig er jeg 100% sykmeldt (igjen), så da skar det seg litt. Hadde gleda meg fælt, men da får det bli en annen gang i stedet. På tirsdag skal jeg møte en arbeidspsykolog, i regi av NAV. Å være sykepleier fungerer jo ikke for meg, jeg har virkelig prøvd veldig hardt og lenge. Kanskje om noen år igjen, hvem vet. Men, ikke lett å vite hva annet jeg skal drive med heller, har nå denne utdannelsen, da. Så da er det bare å ta imot den veiledningen det er mulig å få.

Herregud, har ikke hode til å skrive i dag, må fikse på alle setningene etter at de er skrevet. Bare å gi seg. Må uansett våkne og komme meg ut, skal på Cinemateket og se Frederick Weisman sin La Danse: The Paris Opera Ballet. I to timer og førti minutter. Tror det passer meg ganske perfekt i kveld.

Får prøve meg igjen her i morgen.

God helg videre, dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s