Tilbakeblikk på uke 6 og litt her og nå.

Bøker. Begynte på Siri Hustvedt sin The Blazing World.  Ble nysgjerrig på Stig Sæterbakken og hans forfatterskap og neste bok på listen er Gjennom natten. Lånte en bok om kaffe også, Den norske kaffesjela – fra svartkopp til cortado av Egon Holstad. Koselig bok for kaffefolket, altså. Fordi jeg skriver en del selv om dagen blir det mindre tid til lesing, men prøver å legge inn litt hver dag.

IMG_4812

Fagdag. Lørdag hadde vi fagdag hos Barn av Rusmisbrukere (BAR). Tema var BARsnakk, chatten vår, og spesielt videreutvikling av dette tilbudet. Etterpå var vi en tur på The Escape Games (sånn escape room-opplegg hvor vi ikke akkurat var supergode og nok hadde brukt en del timer på å komme oss ut dersom vi ikke hadde fått hint underveis, haha), før vi avsluttet med supergod tapas et sted jeg ikke husker hva heter, ikke så langt unna St. Olavs plass, i alle fall.

Jobb. Tre vakter, check. Jobb og yrke er for øvrig et sentralt tema for tiden. Jeg trives godt der jeg jobber, men det er nok ikke sykepleier jeg skal eller vil være. Nei, det har ikke vært noen enkel erkjennelse. Og det er ingen hemmelighet, bare litt for uavklart ennå til at jeg vil si mer om det. To be continued.

img_4806.jpg

Kaffe. Jeg drakk så mye kaffe. Det er jo så godt, og det hjelper ikke til å begrense mengden at jeg faktisk kan drikke kaffe til alle døgnets tider og fremdeles sove godt. Prøver å begrense mengden take away-kaffe ute, da, siden det er dyrt og jeg kan lage supergod kaffe hjemme. Tar med termos på biblioteket og sånn. Som Aftenposten-abonnent får man imidlertid en kaffeavtale som gir halv pris på kaffe hos 7-Eleven og Narvesen, og det hjelper jo, selv om det også blir penger i det lange løp. Forsøker for øvrig å bytte ut kaffe med te innimellom, og er veldig glad i Confecta sin Honeybush.

Mat og spising. Mye som har å gjøre med mat og spising er utfordrende for meg akkurat nå. Orker ikke gå i detalj, sier bare: Kjære alle, ikke kluss med maten, ever. Og hvis du har gjort det før en gang og kommet over det, slik som meg: Ikke begynn å klusse med maten igjen, aldri. Ikke tenk at du kan bare kan «gå tilbake til» et avslappet forhold til mat når du vil. Kanskje funker det sånn for deg, men også kanskje ikke –  og da blir det bare slitsomt og vondt. Det er ikke verdt det, ikke i det hele tatt. (Det er ingen fare på ferde altså, og på vei tilbake på rett spor igjen. Forholdet mitt til kroppen min er heldigvis ikke blitt påvirket, det har vært avslappet og egentlig godt i mange år og er det ennå. Bare slitsomt når mat blir mer enn mat og tar mye plass i hodet, som noen av dere vet.) Tale over. Jeg bare håper andre lar være å gjøre samme feilen som jeg har gjort nå i starten av 2018.

Podcaster. Hørte masse, og spesielt mye på LittPod, Litteraturhuset i Bergen sin podcast. Digg utvalg. Skrev et eget innlegg om diverse podcaster og episoder her.

Serier. Broen (trist, også, at dette er siste sesong!) og Le Bureau (hadde ikke hørt om denne før sist uke, det ligger jo hele tre sesonger på NRK). Er godt i gang med første sesong, liker.

Shopping. IKEA-tur med en venninne for å kjøpe diverse nødvendigheter, til kjøkken blant annet. Kom hjem med stort sett bare nødvendigheter. Pluss tre minikaktuser (venninne sin feil) og en kilo kaffe (noen som har testet IKEA-kaffen? Organisk og greier, spent på smaken). Var innom Fretex en dag også og fant blant annet superkule bukser. Fretex-butikkene i Oslo (og sikkert andre steder) har virkelig masse fint, og for å finne ting er det en fordel å ha tid og tålmodighet til å bla seg gjennom stativene, mye henger skjult.

IMG_4814.JPGSkriving. Fant endelig ut av hva slags bok jeg skal skrive og kom inn i skriveflowen. Digg å sitte på Deichmanske på fridagene, skriver helt klart best (og mest…) når jeg ikke sitter hjemme. Våger så vidt å kjenne på bli forfatter-drømmen, se for meg å bli nevnt i en eller annen debutant-sammenheng om et par år, kanskje? Det hadde vært så kult. 

Stoler. Jeg fikk tre superkule retrostoler av en venninne som skal flytte og ikke har plass til dem lenger. De skal få et bord å høre til, også (fra finn.no, håper jeg. Eller om noen i Oslo-egnen har et lite spisebordaktig bord de vil bli kvitt, hmmm?). Gleder meg til å ta stolene med vekk fra Røa når den tid kommer (som er 1.mai, kjennes såå lenge til. Neida. Jo.).

IMG_4813

Terapi. Psykologtimen på tirsdagen var det jeg tror kan kalles et (lite? Psykologen vil nok si stort) gjennombrudd. For nytt til at jeg vil dele mer om det, ennå. Endelig et steg videre.

Denne uken har startet så som så. I går satt jeg på biblioteket i en del timer, etterpå var det tid for BARsnakk-vakt igjen. Fine mandagstimer med en gjeng andre frivillige. Vi trenger forresten flere frivillige til chatten, så om du tenker at dette kanskje kan være noe for deg – ta gjerne kontakt med meg eller med BAR direkte (se nettsiden). Frivillig arbeid med noen som kjennes så meningsfullt som dette gjør (for meg), er en skikkelig fin greie. Anbefales.  I dag skulle jeg ha vært på jobb. Men, fordi kvelden i går og natten ble som det ble, sa kroppen min stopp i dag. Så jeg er hjemme under pleddet og prøver å bruke hodet på noe ålreit, som litt blogging. Skal til psykologen min senere i ettermiddag, og se en film med en venninne i kveld.

Livet, dere. Det er så fint, og det er også ikke alltid fint. Og uansett så verdt å være her for. Jeg har jo egentlig visst det lenge, men de siste par ukene har det blitt spesielt tydelig. Jeg sliter litt akkurat nå, men jeg har det nok også bedre akkurat nå, enn noen gang, og jeg gleder meg til tiden fremover, på kort og lang sikt. Det er kult, da.

Takk for alle hyggelige og konstruktive og motiverende tilbakemeldinger jeg har fått siste tiden, jeg digger dere!

God uke 7, alle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s