Dag 207

Vi kan definitivt si at jeg har mislykkes med målet mitt om månedelige oppdateringer på prosjektet. Nå vel. I forrige innlegg skrev jeg noe om hvordan våren og sommeren har gått for seg. Nå øver jeg meg på livet igjen. Og i den forbindelse kan listen min fungere som et verktøy, kanskje? Det forutsetter at jeg klarer å gjøre ting også de dagene alt kjennes meningsløst, eller de dagene noe i meg ler av meg og håner meg og mine patetiske forsøk på å skape et liv. Ja, sånn kan det være, og da er det skammen som snakker. Jeg jobber med å slutte å høre så jævlig godt etter.

Det har altså ikke skjedd så mye siden sist. Men:

1. Reise utenlands to ganger i året. Dette målet satte jeg meg i hovedsak fordi jeg har hatt så mange sperrer knyttet til å reise. Jeg vokste ikke opp med å reise. Jeg var 17 eller 18 år første gang jeg var utenfor Skandinavia. Ja, sannhet. (Ja, det er mulig å skamme seg over slikt også, i det samfunnet vi lever i nå. Imidlertid skjønner jeg at det er og har vært slik for flere enn meg, og jeg tror det er viktig at noen kan si noe høyt om det, nettopp fordi skammen.) Jeg har ennå ikke vært utenfor Europa, men jeg har reist mer de siste årene. Det har sine forklaringer, alt sammen, som jeg skal la ligge akkurat nå. Jeg vil reise. Det er ofte ikke lett for meg å gjøre ting jeg har lyst til. Ikke lett, men så viktig. Selvsagt skulle jeg ønske at jeg hadde sett mer, opplevd mer, gjort mer. Det ble ikke slik, og jeg blir nok aldri noen «verdensreiser», men noe er bedre enn ingenting. Derfor.

For 2017 er målet nådd – jeg har vært i Tyskland (Berlin) og i Nederland (Amsterdam og Haag). Til Berlin dro jeg på egenhånd. Jeg er ikke vant med å reise alene, og selv om det kun var snakk om knapt fire døgn, kjennes det kult å ha gjort det. Spesielt fordi jeg også hadde det innmari fint. Siden jeg har vært der noen ganger før, trengte jeg ikke å stresse med å få med meg «det man må se», og kunne gjøre og se akkurat det jeg hadde lyst til. Jeg tror vil tilbake. Igjen og igjen. Også alene.

2. Oppleve Amsterdam. Check der, altså. For en koselig, fullstappet by. Den er ikke så stor, byen, og i seg har den haugevis med kanaler og broer, sykler og husbåter, skjeve hus tett i tett. Tett i tett kom også kaffeskuffelsene, de første dagene, før jeg forstod at jeg svært eksplisitt måtte be om filterkaffe. Stor filterkaffe. Knøttsmå americano’er er ikke kaffe. Og cannabislukt er cannabislukt. Ellers er byen påfallende ren. Til og med: Når politihestene gjorde fra seg i gata, hoppet rytteren av, overlot hesten til sin makker, fant frem feiebrett, feiet opp hestebæsjen og kastet den i nærmeste søppelkasse. Også dersom det skjedde rett ved de travleste veikryss. Personlig setter jeg pris på litt hestemøkk på Karl Johan, men jeg innser at noe slikt nok ville ha slått an blant mange av Oslos innbyggere.

16. Skaffe en gitar. Jeg har kjøpt meg min helt egen gitar, en Taylor GS mini. Det er ikke en mini-gitar, men den er litt mindre enn en fullvoksen gitar. Og med like god lyd. Spille kan jeg jo ikke, men jeg øver etter beste evne, med såre fingertupper og det jeg selv synes er altfor korte fingre (men «Det handler bare om teknikk, Mona». OKEI). Et viktig aspekt ved det hele er å tillate meg gjøre noe jeg synes er gøy, uten at det skal ha en viktig betydning eller større verdi, og uten at jeg skal måtte være så forbanna flink for å ha lov til å holde på.

Dette er visst det jeg kan krysse fullstendig av på siden sist. Men jeg er jo i gang med mer. Og noe vil jeg aldri komme helt i mål med, siden jeg allerede har «mislykkes». Jeg fortsetter naturligvis likevel å forsøke, det er jo ca. 800 dager igjen å gjøre det på. I tiden fremover vet jeg i alle fall at jeg skal bestige et fjell, lære meg å bruke kart og kompass (igjen. Jeg tror kanskje det kommer tilbake til meg når jeg står der i villmarka? Nei?) og sitte på en hesterygg igjen, for første gang etter Njustar (mhm. Det blir rart, det).

Og så håper jeg at jeg skal finne litt ut av ting. Av livet mitt. Det står ikke på listen, men burde kanskje.

102: Finne litt ut av livet mitt. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s