Dag 36

Første oppdatering på Day Zero-prosjektet mitt, etter drøyt en måned. Det har ikke vært de store krumspringene disse første 36 dagene, men jeg er i gang:

Følgende mål er påbegynt/fullført:

11. Gå tur i skogen/marka hver måned. Februarturen gikk fra Frognerseteren til Majorstua, og inneholdt i alle fall skog.

13. Gjøre ferdig lappeteppet jeg begynte på for mange år siden. Det er ikke ferdig, men det har vokst i størrelse siden jeg startet prosjektet, og jeg har strikket flere lapper. Resultatet blir nok verdens minst stilfulle lappeteppe; til gjengjeld har det haugevis av sjarm og historie i seg. Jeg gleder meg til å vise frem det ferdige resultatet!

32. Prøve ti nye viner. Jeg drikker ikke så ofte alkohol, men siden jeg har feiret 30-årsdagen min, har det blitt noen glass. I fullstendig fravær av kunnskap om vin, kan jeg fortelle at det er snakk om to typer rødvin og at den ene smakte svært mye og at den andre hadde en «myk» smak.

33. Smake ti ting jeg aldri har smakt før. Østers. Fascinerende konsistens, og med smak av saltvann. Spiser gjerne igjen.

59. Lese 50 bøker. Siden prosjektet startet, har jeg lest alle fire bøkene i Elling-serien til Ingvar Ambjørnsen, samt Offline av Anne Holt og The Blindfold av Siri Hustvedt. Har nettopp begynt på John Williams sin Stoner. Ligger godt an, altså.

60. Se seks teaterforestillinger. Natten er dagens mor på Nationaltheatret. Stemningen i den to og en halv time lange forestillingen regissert av Kjersti Horn sitter ennå i kroppen, og vi gleder oss til oppfølgeren Kaos er nabo med Gud, som settes opp senere i vår.

68. Alltid velge trapper fremfor heis (utenom på jobb). Check så langt. Bedre enn ingenting (sånn mens jeg manner meg opp til å etablere gode treningsvaner, naturligvis).

75. Lese Morgenbladet hver uke. Check.

80. Finne 101 ting som gjør meg glad. Jeg har begynt å skrive liste!

81. Gå til frisøren to ganger i året. Høres kanskje ut som et merkelig mål, men jeg har vært sløv med dette i mange år – ulla har fått vokse fritt. Den fikk kur og klipp for et par uker siden. Flink jente.

86. Feire bursdagen min hvert år. Check for i år. Jeg fylte 30 i februar og spiste gode middager og gjorde hyggelige ting med venner. Jeg tillot at det ble sunget bursdagssang for meg på jobb. Kommende helg skal jeg til og med arrangere 30-årslag, noe jeg må innrømme at jeg gleder meg til. Det er en fin ting å la seg feire, folkens, husk det.

94. Ha storopprydding i klesskapet. Klesskapet er ryddet. I den forbindelse fant jeg ut at jeg skulle ta i bruk ’tise-appen for å tjene noen kroner og bidra til gjenbruk. Tanken var god. Kort oppsummert har jeg brukt mer penger enn hva jeg har tjent, gjort et par kupp, og kvittet meg med noen klesplagg, bøker og andre ting som bare har blitt liggende og som andre nå har fått glede av. Og innsett at jeg nok snart må slette appen igjen.

96. Ha månedelige prosjektoppdateringer på bloggen. Biiitelitt forsinket start, riktignok.

Jeg synes jeg har kommet godt i gang. Det er ikke slik at jeg har så mye trening i å fylle livet mitt med ting jeg har lyst til å gjøre, og forventer ikke de store, akutte helomvendingene. Heldigvis har jeg venner som har meldt seg, med entusiasme, til å oppfylle flere av målene sammen med meg. Og det viktigste er ikke nødvendigvis å komme gjennom hele listen; først og fremst fungerer den som en motivasjon for meg til å få gjort noe, til å gjøre mer av tiden til god tid. 

Hva med deg, har du gjort, eller er du i gang med, noe liknende?  Hører gjerne fra deg, i så fall!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s